06 82 44 46 62 info@geengeraniums.com

Over ons

Geen Geraniums is uit idealisme opgezet door Rianne Seelt na en tijdens de zorg voor haar ouders. Geen Geraniums focust zich op thuis wonen zoals Rianne dat over 20 jaar ook wil: zelf verantwoordelijk, met eigen regie, maar met ondersteuning daar waar nodig is. Zij wil dus niet wegkwijnen achter de geraniums.

Rianne Seelt is begin 60 en heeft altijd in de zorg gewerkt. Van de zorg voor verstandelijk beperkten tot uitvaartbegeleider en gastdocent aan medewerkers in de ouderenzorg. Ze houdt van mensen, benadert iedereen met respect en heeft het geduld en de sociale vaardigheden om met iedereen om te gaan.

‘Dat gun ik ook anderen’

Rianne over haar start van Geen Geraniums:

“Enkele jaren geleden verloor ik mijn vader na een ziekbed van een aantal maanden. Hij was al jaren de mantelzorger van mijn moeder. Na zijn overlijden nam ik alle administratieve en financiële afhandelingen over. Dat was niet alleen een flinke, maar ook een verwarrende klus door de verschillende organisaties waar ik mee te maken kreeg. Na een gezamenlijke zoektocht woont mijn moeder nu in een verzorgingshuis. Voor haar verzorg ik niet alleen haar administratie en alle financiën, maar ook de contacten met diverse organisaties en natuurlijk alle dingen die het leven voor haar leuker maken. Zo zorg ik ervoor dat zij passend vervoer heeft, binnen en buiten haar woonplaats, dat zij regelmatig een paar daagjes op vakantie gaat, dat er daar waar nodig, aanvullende zorg is buiten de zorg van het verzorgingshuis, dat zij de gelegenheid heeft om met haar hobby’s bezig te zijn of een avondje naar het theater gaat. Dat haar verjaardag volgens haar wensen wordt geregeld en zij zorgeloos van het feest kan genieten. Daar gaat best wat werk in zitten, maar ik doe het graag.  Ik zie hoe zij hiernaar uitkijkt en hoe leuk zij dit vindt. Dat gun ik ook anderen en daarom ben ik Geen Geraniums gestart.

Het valt mij op dat veel ouderen niet erg digitaal zijn ingesteld, terwijl er tegenwoordig zoveel digitaal geregeld moet worden. Vele ouderen weten vaak niet hoe een aanvraag werkt of denken dat het te moeilijk is om aan te beginnen. Dat betekent niet alleen dat alle praktische zaken moeilijker worden om bij te houden, maar vooral dat de dingen die het leven zo leuk en waardevol maken ‘niet meer nodig zijn’. Daar wil ik verandering in brengen.

Naar de bioscoop, een avondje theater, een museum bezoeken, uit eten gaan, vakantie, oppas zoeken voor uw huisdier of iemand die samen met u meegaat naar de dierenarts. Iemand die helpt bij uw administratie en financiën, iemand zoeken om uw huis en tuin te onderhouden, iemand zoeken die u helpt met het huishouden, als gezelschap of bij persoonlijke verzorging als dat nodig is. Waar u ook ondersteuning bij nodig heeft, Geen Geraniums is er voor u.”

Bel Rianne voor wat Geen Geraniums voor u kan doen.